Solfaktor i makeup – Er det nok?

Dette er et spørgsmål vi har fået en del gange over den sidste månedstid, med god grund – både når vi kigger på vejret, men også fordi at flere og flere makeup mærker vælger at tilføje SPF, især til deres foundations, primere og puddere – men er det nok?

Optimal beskyttelse af solens stråler, handler lige så om mængden af produkt med solfaktor vi bruger og der skal bruges en del produkt for at få den “lovede” SPF beskyttelse – En halv ske-fuld produkt, for at beskytte vores ansigt i mod solens stråler og den mængde foundation eller primer er nok de færreste som bruger.
Så husk solcremen eller en ansigtcreme med SPF inden makeuppen. Det skader selvfølgelig ikke at der er SPF i din makeup, men hvis du skal være udendørs i høj sol, så er det desværre ikke nok.

Ansigtscreme med SPF eller klassisk solcreme til ansigtet?

Hvis vi blot kigger på, hvor meget SPF en creme indeholder, så er det ligegyldigt om det er en ansigtscreme eller solcreme. Ansigtscremer med et højt indhold af SPF er som regel dyre, end almindelige solcremer, da indholdet i en almindelig solcreme ikke har ligeså mange gavnlige/aktive ingredienser, som i en almindelig dagcreme med SPF har – dette skylles, at solfiltre fylder rigtig meget, så det kræver/koster.
Og igen, det handler om mængden af produkt der skal bruges, så prioriter den rette mængde produkt, samt en høj faktor, fremfor en dyr dagcreme med en lavere SPF.

Men vi frygter alle den fedtede solcreme til ansigtet – og vi må indrømme, at der er også kan være langt imellem dem, der fungere uden at huden bliver efterladt fedtet eller med et hvidt skær. Men vejret har været med os og vi har fået testet solcremer henover de seneste uger og fundet nogle gode bud på solcremer, der nemt kan bruges under makeuppen – uden huden føles klistret eller fedtet.
Tænk også på de pleje produkter du bruger inden, og evt. skip din almindelig dagcreme, hvis du føler det bliver for fedtet med både dagcreme og solcreme.

LIQ TIP:
Husk altid at påfør solcreme før du går ud i solen – helst 15-20 minutter før. 
Så har huden “tid” til at absorbere cremen

 

De Klassiske Solcremer

Det franske apotek, har mange gode bud, på en klassiske ansigts solcremer der fungere. Især har La Roche-Posay et stort udvalg i deres ANTHELIOS serie og her handler det om din huds behov og vælge en derefter. En af dette års nyheder er “pigmentation“, der er en farvede solcreme og god hvis du lider af pigment forandringer i huden, da den ensarter hud tonen – og det gør den rigtig godt, da den efterlader et naturligt finish. Og selvom cremen kan virke lidt tyk, er den nem at påfører.

Folk der lider af en fedtet eller kombineret hud, kan have sværere ved at finde en solcreme der passer til deres hudtype, hvilket kan resulterer i at man måske helt undgår dem. Ducray Light Cream er ikke kun udviklet til at behandle pigment forandringer, men også rigtig god til kombineret hud. Huden absorbere den lette creme uden problemer og med dens “dry touch” formula, minimere den en skinnede hud også selvom man sidder i solen!

Solcremer med aktive ingredienser

Imellem en klassisk solcreme og en dagcreme med solfaktor – findes der en kategori, vi har tilladt os at kalde “luksus” solcremerne. De indeholder høje solfiltre og aktive ingredienser.
Både SUN-C fra Nimue og STAY BEAUTIFUL fra Beauté Pacifique indeholder stærke anti-oxidanter der beskytter huden imod frie radikaler.

Blev klogere på “Frie Radikaler” i LIQ:POP

De føles begge fantastiske på huden og især er teksturen på SUN-C fra Nimue, let og ideel til til en kombineret hud, da den også virker matterende. De l

LIQ TIP
Solcreme er den billigste måde at forhindre skader på huden.
Hvis skaden først er sket, især hvis vi kigger på pigment forandringer i huden, kan det hurtig blive en dyr og kedelige affære.
Så spar endelige ikke på solcremen! 

 

Se de enkelte produkter her:

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *